Κούσιος: Η Κυβέρνηση έκανε σχεδιασμούς και για τα πιο ακραία σενάρια

Κούσιος: Η Κυβέρνηση έκανε σχεδιασμούς και για τα πιο ακραία σενάρια

 Η Κυβέρνηση έκανε σχεδιασμούς για όλα τα ενδεχόμενα μέχρι και για το χειρότερο σενάριο, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει αναγκαιότητα για τη λήψη επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και προετοιμασμένοι για όλες τις εξελίξεις, μέχρι και τα για τα πιο ακραία σενάρια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν ακόμη πιο δραστικά μέτρα εάν δεν υπάρξει αναγκαιότητα, πρόσθεσε. 

Τόνισε μάλιστα πως με κανένα τρόπο δεν πρέπει κάποιος να πιστεύει ότι θα κλείσουν υπεραγορές και να αφήσουμε τον κόσμο να πεινάει στο σπίτι του.
Εάν αντιληφθούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει του ελέγχου, είπε, μπορεί να επιβληθούν πιο δραστικά μέτρα, ωστόσο σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει αναγκαιότητα γι΄ αυτό.

Πρόσθεσε πως εάν η επιστημονική μονάδα κρίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και συμβουλεύσει το Υπουργικό Συμβούλιο να το πράξει, τότε θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από την Κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κούσιος, σημείωσε πως εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διυπουργική επιτροπή θέλουν να έχουν έτοιμο στη φαρέτρα τους το όπλο της κήρυξης της χώρας σε έκτακτη ανάγκη.

Δηλαδή με απόφαση ενισχυμένης πλειοψηφίας της Βουλής να αυξηθούν οι εξουσίες της εκτελεστικής εξουσίας με παράλληλη αναστολή κάποιων άρθρων του συντάγματος.