ΥΠΑΜ: Πολλαπλές και πολυεπίπεδες οι προκλήσεις για τον νέο Αρχηγό ΕΦ

ΥΠΑΜ: Πολλαπλές και πολυεπίπεδες οι προκλήσεις για τον νέο Αρχηγό ΕΦ

Ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ζερβάκης Δημόκριτος, έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλές και πολυεπίπεδες προκλήσεις ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, σε χαιρετισμό του για την αλλαγή της Αρχηγίας της Εθνικής Φρουράς

“Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει με επάρκεια και ευσυνειδησία το έργο του προκατόχου του, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, του λαού και της Πολιτείας ολόκληρης. Οι προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι πολλαπλές και πολυεπίπεδες. Είμαι βέβαιος ότι, με τις περγαμηνές που κουβαλάτε, με τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό σας και την αγάπη για το πολύπαθο νησί μας, το έργο σας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας. Να ‘στε σίγουρος πως θα με βρείτε συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σ’ αυτή σας την προσπάθεια”, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης απευθυνόμενος στον κ. Ζερβάκη.

Αναφερόμενος στον απερχόμενο Αρχηγό της ΕΦ, Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη, είπε πως σε μια δύσκολη καμπή, μια περίοδο προκλήσεων στην ΑΟΖ αλλά και στο έδαφός της Κυπριακής Δημοκρατίας, επωμίστηκε το τεράστιο βάρος υλοποίησης μιας εξαιρετικά επίμοχθης αποστολής, την οποία έφερε σε πέρας, επιδεικνύοντας πάντα στρατιωτικό επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

“Με μοναδική προσήλωση στο καθήκον, έθεσε για τρία χρόνια τις πλούσιες επιτελικές του εμπειρίες και τις πολύτιμες επιχειρησιακές του γνώσεις στην υπηρεσία της πατρίδας μας. Με επιμονή και υπομονή, ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είχε πρωτεύοντα ρόλο στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην Εθνική Φρουρά από ιδρύσεώς της και την οποία παρέλαβε όταν ανέλαβε την Αρχηγία, στα πολύ αρχικά της στάδια”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως η Αρχηγία του σημαδεύτηκε από την πρόσληψη των πρώτων γυναικών συμβασιούχων οπλιτών, με την οποία σήμανε ουσιαστικά η νέα εποχή στο στράτευμα, όπου άντρες και γυναίκες οπλίτες καλούνται να συνυπάρχουν, να συμβιώνουν και να συνεκπαιδεύονται και όταν απαιτηθεί να υπερασπιστούν από κοινού την ελευθερία της πατρίδας.

“Ασφαλώς η μετεξέλιξη και αναδιοργάνωση του στρατεύματος, αποτελεί ζώσα διαδικασία και θα συνεχιστεί μέχρι η Εθνική Φρουρά να καταστεί ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους και υιοθετώντας ανάλογη νοοτροπία”, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης.

Είμαι πεπεισμένος πως χάρις στον Στρατηγό Λεοντάρη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας κινούνται στα πρότυπα αξιόμαχου, ετοιμότητας και τεχνογνωσίας σύγχρονων ευρωπαϊκών Στρατών, επεσήμανε ευχαριστώντας τον.