Κορωνοϊός στην Κύπρο: Η απειθαρχία πολιτών οδηγεί την κυβέρνηση σε αυστηρότερα διατάγματα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Η απειθαρχία πολιτών οδηγεί την κυβέρνηση σε αυστηρότερα διατάγματα

Νέα έκτακτα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με δεδομένη την απειθαρχία που παρατηρείται στις τάξεις της κυπριακής κοινωνίας για τήρηση των περιοριστικών κανόνων που έχουν επιβληθεί και τις συστάσεις για παραμονή στο σπίτι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό από τις 9:15, η συνεδρία της διϋπουργικής επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία γίνεται αξιολόγηση για θέματα κορωνοϊού.

H διυπουργική συνέρχεται, καθώς ήδη η Κύπρος μετρά 95 κρούσματα της νόσου (περιλαμβανομένων και 3 στις Βρετανικές Βάσεις) και ενώ έχουν προστεθεί 20 συνολικά κρούσματα το Σαββατοκύριακο.

Η διϋπουργική θα προβεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα ληφθούν αποφάσεις για κάποια νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι επικρατεί δυσφορία αφού δεν πολλοί δεν υπακούν στα προληπτικά μέτρα κατά τις εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο πολλοί να εισρεύσουν σε πάρκα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκεντρώσεις κόσμου, κάτι που αντίκεται στις συστάσεις. ΟΙ εικόνες αυτές ώθησαν την ιατρική κοινότητα να συστήσει στην κυβέρνηση την υιοθέτηση πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Ενδεικτικά, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανάρτησή στο Twitter προβαίνει σε μια κατ’ επείγουσα σύσταση για άμεση επιβολή απαγόρευσης κάθε άσκοπης μετακίνησης και κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ