Υπουργικό: Συνεδριάζει για τον κορωνοϊό και τα μέτρα απαγόρευσης

Υπουργικό: Συνεδριάζει για τον κορωνοϊό και τα μέτρα απαγόρευσης

Συνέρχεται στις 11 το πρωί το υπουργικό Συμβούλιο για ανασκόπηση των εξελίξεων γύρω από τον κορωνοϊό αλλά και για να προχωρήσει με την εξαγγελία νέων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με πηγές από το Προεδρικό στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού βρίσκονται η παράταση των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο πιθανός επαναπατρισμός φοιτητών αλλά η πρόταση για μετακίνηση του εορτασμού του Πάσχα, ενώ δεν αποκλείεται και η συζήτηση για νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στην Brief τα θέματα αυτά τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής κατά την περασμένη Δευτέρα και υπήρξε κωδικοποίηση δεδομένων με το υπουργικό Συμβούλιο να καλείτε να εγκρίνει ουσιαστικά τις αποφάσεις για νέα μέτρα.

Μάλιστα οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως συνέβη και μετά το υπουργικό της 15ης Μαρτίου Συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να προβεί σε αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και να ανακοινώσει παράταση των μέτρων μέχρι το τέλος Απριλίου, περίοδος που καλύπτει και τις γιορτές του Πάσχα.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν τελικά η Κυβέρνηση προχωρήσει υπό τη μορφή εισήγησης προς την Εκκλησία έτσι ώστε ο εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε νέα ημερομηνία, στα τέλη Μαΐου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο επαναπατρισμού φοιτητών από το εξωτερικό που δεν εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, κατά τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και δεν θα αντιστρέφει τις προσπάθειες για περιορισμό της διασποράς του ιού.

Το ζήτημα αυτό χρήζει επεξεργασίας ως προς τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί, ενώ αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως η συχνότητα με την οποία θα γίνει ο επαναπατρισμός, οι πτήσεις αλλά και πρακτικά ζητήματα για την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας.

Τέλος σημειώνεται ότι συνολικά 4289 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον μέχρι χθες το απόγευμα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας connect2cy, για επαναπατρισμό στην Κύπρο.