Στο Προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος

Στο Προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα στις 11:00 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι μέρες του Πάσχα φέτος θα έχουν μια εντελώς διαφορετική χροιά από όλων των προηγούμενων ετών, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να εκκλησιαστούν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως ούτε και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Απαγορεύονται επίσης οι οποιεσδήποτε εορταστικές συναθροίσεις σε σπίτια ή δημόσιους χώρους, όπως επίσης και οι λαμπρατζιές και άλλα πασχαλινά έθιμα, όπως εμφαντικά τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με αυτό ως δεδομένο, η συνάντηση Αναστασιάδη και Αρχιεπισκόπου, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, τόσο σε σχέση με τα μηνύματα που θα επιλέξουν να μεταδώσουν στους πιστούς όσο και σε σχέση με την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, όπως γιορταστεί το Πάσχα στις 27 Μαΐου στις εκκλησίες, μία πρόταση που δεν έχει απορριφθεί μέχρι στιγμής από τον Αρχιεπίσκοπο. Εκκρεμεί επίσης αίτημα μελών της Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με το οποίο ζητούν η συγκεκριμένη μέρα να οριστεί ως αργία, κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ο Πρόεδρος και να το προωθήσει ενδεχομένως για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ