Προδρόμου: Στις 9 Ιουνίου οι παγκύπριες – Εναλλάξ οι μαθητές στις τάξεις

Προδρόμου: Στις 9 Ιουνίου οι παγκύπριες – Εναλλάξ οι μαθητές στις τάξεις

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό με τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Σε δηλώσεις του ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι ο πλήρης προγραμματισμός των εξετάσεων θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε, όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, με όριο 12 μαθητών στις τάξεις.

Παράλληλα, είπε ότι οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης. Σημείωσε ότι ο προγραμματισμός για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, μπορεί να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο κ. Προδρόμου ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο ομάδες διδασκαλίας. Όπως ανέφερε, η πρώτη ομάδα θα πηγαίνει στο σχολείο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ η δεύτερη Πέμπτη και Παρασκευή. Την επόμενη εβδομάδα, οι ομάδες θα εναλλάσσονται τις ημέρες αυτές.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθούν 20.000 τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σχολιάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «είναι πλέον μια κατάκτηση, την οποία θα κρατήσουμε και θα αναπτύξουμε». Σημείωσε ωστόσο ότι «ουδόλως αντικαθιστά τη φυσική φοίτηση».