Υπ. Παιδείας: Θα αξιοποιηθούν όλες οι μέρες-Πρόνοιες για τα λεωφορεία

Υπ. Παιδείας: Θα αξιοποιηθούν όλες οι μέρες-Πρόνοιες για τα λεωφορεία

Λίγες ώρες πριν την επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στις σχολικές αίθουσες, οι «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξένησαν τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Ο κος Προδρόμου ανέφερε πως έχουν ενημερωθεί οι Διευθυντικές ομάδες των σχολείων.

«Έχει γίνει τηλεσεμινάριο από την ειδική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας όπου επεξηγήθηκαν με λεπτομέρεια τα πρωτόκολλα, τα οποία στην συνέχεια θα πρέπει μέσω των εκπαιδευτικών να εξηγηθούν και να εμπεδωθούν σ' όλα τα παιδιά», είπε.

Δωδεκάλογος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία
Πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Παιδείας στηρίζεται στους εκπαιδευτικούς που το προηγούμενο διάστημα έδειξαν ότι, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σε γρήγορους ρυθμούς, για πρώτη φορά η Κύπρος έχει σχολεία που λειτουργούν μέσα από ψηφιακή τεχνολογία με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με τον ίδιο ζήλο και ξέροντας την αγωνία των παιδιών, οφείλουμε να τους προσφέρουμε αυτές τις τελευταίες βδομάδες πριν τις εξετάσεις την στήριξη στα σχολεία».

Σημείωσε πως τηρώντας τα πρωτόκολλα και ακολουθώντας τις οδηγίες, είναι θέμα πλέον προσωπικής ευθύνης.

«Θέλω να καθησυχάσω τους γονείς. Οι γονείς μαζί με τα παιδιά θα πρέπει να καθίσουν να σκεφτούν, να δώσουμε όλοι δείγματα υπεύθυνης συμπεριφοράς. Ο σκοπός δεν είναι να μείνουμε αποκλεισμένοι αλλά υπεύθυνα και προσεκτικά, προστατεύοντας την υγεία μας και το κοινωνικό σύνολο να βγούμε έξω και λειτουργήσουμε με βάση αυτό που κατακτήσαμε», είπε.

Όσον αφορά τα σχόλια για την μεταφορά των παιδιών με τα λεωφορεία, ο κος Προδρόμου ξεκαθάρισε πως «έχει μπει κάθε πρόνοια. Στα λεωφορεία υπάρχουν μέτρα προφύλαξης ώστε να έχουν την μισή χωρητικότητα. Τα μισά παιδιά θα πάνε στα σχολεία. Είναι ακριβώς η αναλογία».

Όσον αφορά την συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, είπε πως «είμαστε σε συνεννόηση με το Γραφείο της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί και βεβαίως δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα».

Τέλο,ς είπε πως όλες οι μέρες θα αξιοποιηθούν και ότι το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί σε μερικές ημέρες .

«Από την Τετάρτη θα περιοδεύσουν στα σχολεία κινητές μονάδες για να γίνουν συνολικά στα σχολεία 20 χιλιάδες διαγνωστικοί έλεγχοι. Παίρνουμε όλες τις προφυλάξεις», είπε.