Υπουργός Παιδείας: Το 95% των μαθητών επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες (vid)

Υπουργός Παιδείας: Το 95% των μαθητών επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες (vid)

Στο 95 τοις εκατό έφτασε η προσέλευση των τελειόφοιτων μαθητών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές σε όλη την Κύπρο, τα οποία επαναλειτούργησαν σήμερα μετά από δύο μήνες αναστολής των μαθημάτων ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊου. 

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφτηκε το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο και επιθεώρησε τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που λήφθηκαν, ενώ άκουσε προβλήματα από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

"Οι υπόλοιποι, σχεδόν όλοι, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί και γνωρίζοντας ότι έχουν και οι ίδιοι παιδιά αυτό είναι αξιέπαινο."

Ο κύριος Προδρόμου διευκρίνισε επίσης ότι τα υπόλοιπά παιδιά που δεν προσήλθαν στο σχολείο, στη βάση του διαχωρισμού των μαθητών λόγω χωρητικότητας στις τάξεις, παρακολούθησαν τα μαθήματα από το σπίτι με τις τεχνολογικές δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

"Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον σε αυτό το σχολείο όλα προχωρούν ομαλά. Η μόνη διευκρίνηση είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα teams που αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας"

Σε ότι αφορά σε προβλήματα και ελλείψεις, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι κρίθηκε ως μη αναγκαία η θερμομέτρηση των μαθητών κατά την προσέλευση τους στις σχολικές μονάδες, ενώ υπάρχει επάρκεια σε αντισηπτικά και μάσκες.

"Δεν προβλέπεται να γίνεται θερμομέτρηση όλων των μαθητών αλλά δεγματοληπτικά για να νιώθουμε όλοι ότι παρακολουθούμε από κοντά την υγεία. Το πρώτιστο είναι να τηρήσουμε όλες τις προφυλάξεις".

Σύμφωνα με το κ. Προδρόμου στο σύνολο των σχολείων σήμερα έχουν παρουσιαστεί 7,775 παιδιά με τα 5.600 εξ αυτών να είναι στα Λύκεια, τα 1.300 στις Τεχνικές Σχολές και τα υπόλοιπα στις ιδιωτικές σχολές.
Τις επόμενες ημέρες, είπε, θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων για να προετοιμαστούν κατάλληλα οι τελειόφοιτοι μαθητές.