Κούσιος: Aνταπόκριση ΚΔ σε αίτημα Ακιντζί για βοήθεια στην φωτιά

Κούσιος: Aνταπόκριση ΚΔ σε αίτημα Ακιντζί για βοήθεια στην φωτιά

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνδράμει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα κατεχόμενα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος είπε πως κατόπιν αιτήματος του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς στις κατεχόμενες περιοχές.

Πρόσθεσε πως το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών άρχισε να επιχειρεί από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζει να επιχειρεί για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Είπε ακόμη πως αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα να επιχειρήσει προς τον σκοπό αυτό και το ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Ταυτόχρονα, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει θέσει στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων τρία από τα νέα πυροσβεστικά οχήματα που έχει παραλάβει τα οποία, εάν ζητηθεί, θα αποσταλούν για να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Ακιντζί, ο οποίος είχε άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε σχετικές οδηγίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς