Σύσκεψη ΠτΔ–επιδημιολόγων: Τι αποφάσισαν

Σύσκεψη ΠτΔ–επιδημιολόγων: Τι αποφάσισαν

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η σύσκεψη άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12. Αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν το άνοιγμα εκ νέου των αεροδρομίων και κατ’ επέκταση ο τουρισμός.

Η επιδημιολογική ομάδα κατέθεσε τις δικές της εισηγήσεις στον Πρόεδρο και φαίνεται πως έχουν παρθεί αποφάσεις ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να οδηγηθούν για τυπική έγκριση στο Υπουργικό.

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν και επίσημες ανακοινώσεις από τον ΠτΔ ενώ την Παρασκευή η επιδημιολογική ομάδα θα ανηφορίσει στον λόφο του Προεδρικού για την καθιερωμένη ενημέρωση.

Όπως όλα δείχνουν αλλάζει η καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος έθεσε στους επιδημιολόγους το ζήτημα της καραντίνας και των ημερών που διαρκεί και το αν αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις επόμενες βδομάδες.

Η καραντίνα δεν αποκλείεται να αλλάξει τόσο για άτομα που θα έρχονται ως τουρίστες εδώ όσο και για άτομα που θα επαναπατριστούν. Νοείται ότι θα προηγηθεί άνοιγμα αεροδρομίων εντός Ιουνίου και η χώρα μας δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες προκειμένου να έχουμε παράλληλες απαιτήσεις με τις χώρες που θα δεχθούμε τουρίστες. Καταρτίστηκε μάλιστα και σχετικός κατάλογος με 20 περίπου χώρες, από τις οποίες η Κύπρος θα μπορούσε να ανοίξει τα σύνορά της.