Υπουργείο Παιδείας: Επιστρέφουν μαθητές των ειδικών μονάδων

Υπουργείο Παιδείας: Επιστρέφουν μαθητές των ειδικών μονάδων

To σύνολο των 769 παιδιών που φοιτούν σε ειδικές μονάδες σχολείων της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης, αναμένεται να επιστρέψουν σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από το Υπουργείο.

 Ο κος Προδρόμου σημείωσε πως, «με την συνεργασία ειδικής επιτροπής θα γίνει επιμόρφωση των σχολικών συνοδών των παιδιών αυτών και η επιστροφή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί με την β΄ομάδα ώστε να μην χάσουν τα μαθήματα τους».

«Είναι αχρείαστο να συνεχίσει μια συζήτηση με τόσα πολλά συναισθήματα. Καλώ τους γονείς να συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας»,είπε.
Όσον αφορά τα ειδικά σχολεία ο κος Προδρόμου είπε πως, αναμένεται απόφαση από το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα για επαναλειτουργία των σχολείων αυτών.

Σε σχέση με την επαναλειτουργία της Προδημοτικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία ο υπουργός Παιδείας είπε πως «σύμφωνα με τις αποφάσεις δεν θα επαναλειτουργήσουν εάν αναθεωρηθούν οι αποφάσεις είμαστε έτοιμοι, να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις. Δεν είναι μια απόφαση που θα πάρει από μόνο του το Υπουργείο Παιδείας».