Υπουργείο Μεταφορών: Έρχονται τεστ κορωνοϊού για τουρίστες στα κυπριακά αεροδρόμια

Υπουργείο Μεταφορών: Έρχονται τεστ κορωνοϊού  για τουρίστες στα κυπριακά αεροδρόμια

Με τεστ εξπρές θα υποδέχεται η Κύπρος τους τουρίστες που θα φτάνουν στο νησί. Το τεστ το οποίο θα δίνει αποτελέσματα μέσα σε μιάμιση ώρα θα είναι διαθέσιμο σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών μέσα Ιουλίου.

Όπως είπε ο Υπουργός Μεταφορών «Θα προκηρύξουμε προσφορά εφόσον υπάρχουν και νέες τεχνολογίες και εφόσον μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε 1,5 ώρα. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετά εργαστήρια, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής. Τα έξοδα του τεστ θα επωμίζεται ο ταξιδιώτης».

Σε μια άλλη εξέλιξη, στην έκδοση δύο ταξιδιωτικών οδηγιών που απευθύνονται σε Κύπριους πολίτες που ήδη βρίσκονται ή προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών. Η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία αφορά στις 21 χώρες στις οποίες μπορούμε να ταξιδέψουμε αλλά με προσοχή. Η οδηγία αφορά στις χώρες που κατηγοριοποιήθηκαν στην κατηγορία Α και Β, σύμφωνα με την επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου. Η δεύτερη ταξιδιωτική οδηγία αφορά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες, με το υπουργείο να καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια σ' αυτές.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Ειδικά ξενοδοχεία για όσους νοσήσουν 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος δήλωσε στη βρετανική Mail Online ότι στην Κύπρο θα λειτουργήσουν τρία ξενοδοχεία και ένα νοσοκομείο στα οποία θα στεγάζονται τουρίστες που θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση ή να νοσηλευτούν, εφόσον διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Ο κ. Περδίος επανέλαβε ότι τα κόστη απομόνωσης ή νοσηλείας αυτών των τουριστών θα καλυφθούν από την κυπριακή κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι στα ξενοδοχεία θα υπάρχουν συνολικά διαθέσιμα 500 δωμάτια και στάθηκε στο ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μη χαλάσει η αίσθηση των διακοπών για αυτούς τους επισκέπτες.

«Θα μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό στο δωμάτιο και θα τους παρέχεται διασκέδαση κάθε βράδυ, περιλαμβανομένου καραόκε, σόου και μπίνγκο, άρα και πάλι θα νιώθουν σαν να είναι σε διακοπές. Η κυβέρνηση θα καλύψει αυτό το κόστος. Δε θέλουμε οι επισκέπτες να καταλήξουν να πληρώσουν δίπλα», δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Ανέφερε επίσης ότι αναμένει οι Βρετανοί τουρίστες να είναι σε θέση να επισκεφθούν το νησί από τα μέσα Ιουλίου, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι καλοί μήνες για διακοπές.

Εκθείασε τέλος τη ζέστη της θερινής Κύπρου, το θαυμάσιο φαγητό, την όμορφη φύση, την καταπληκτική φιλοξενία και την αποδεδειγμένη ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, σημειώνοντας τα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν.

ΠΗΓΗ ALPHA