Νέος Υπουργός Άμυνας ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης

Νέος Υπουργός Άμυνας ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης είναι ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης, θα αντικαταστήσει τον Σάββα Αγγελίδη ο οποίος θα αναλάβει το πόστο του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

 Αναλυτικά το βιογραφικό σημείωμα του κ. Πετρίδη όπως δημοσιεύεται στην προσωπική του σελίδα:

«Γεννήθηκα στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1974. Μένω στην Αγλαντζιά από το 2003.

Οι γονείς μου, Ανδρέας και Τούλλα Πετρίδη, εργάζονται στον κλάδο της ανάπτυξης γης από το από το 1980, διατηρώντας την κτηματική εταιρεία Landtourist Estates Ltd.

Αποφοίτησα το 1993 από την επτατάξια ιδιωτική σχολή G C School of Careers, και το 1995 ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορική Δύναμη Κύπρου με τον βαθμό του Σμηνία, αφού η αγάπη μου για τα αεροπλάνα από νεαρή ηλικία ήταν δεδομένη, και αφού είχα άδεια πιλότου μονοκινητήριων αεροσκαφών από την ηλικία των δεκαοκτώ ετών.

Το 1998 αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes στην Αγγλία με First Class Honours Degree (BSc Hons) στο Estate Management. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με Masters στο Land Economics and Finance (MPhil) στο Wolfson Gollege του Πανεπιστημίου του Cambridge με υποτροφία, και επέστρεψα στην Κύπρο.

Η κύρια μου δραστηριότητα ξεκινώντας από το 1999 ήταν η εκτίμηση όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο, καθώς και μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκα εμπεριστατωμένα και με εμπορικά κέντρα (shopping malls) και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης.

Είμαι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, εγκεκριμένος κτηματικός σύμβουλος από το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, μέλος και εξεταστής του διεθνούς Οργανισμού του Royal Institute Of Chartered Surveyors (RICS) και αποτελώ έναν από τους διευθυντές της κτηματικής εταιρείας Landtourist Group.

Έχω ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκτιμητή ακινήτων αλλά και ευρύτερα του τομέα των ακινήτων, τόσο υπό την ιδιότητα μου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου από το 2004 μέχρι και το 2013, αλλά περισσότερο από την θέση του προέδρου του σώματος από το 2009 μέχρι και το 2013. Επίσης, έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου από το 2012 μέχρι το 2014. Από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στην Κύπρο.

Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκα μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), θέση που διατηρώ μέχρι και σήμερα, και που πιστεύω ότι έχω βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξυγίανση, αναδιοργάνωση, βιωσιμότητα, και μελλοντική ανάπτυξη αυτού του Ημικρατικού Οργανισμού.

Είμαι παντρεμένος από το 2003 με την Ξάνθη Τζοβάνη Πετρίδη, του Στέλιου Τζοβάνη και της Μαρίας Τζοβάνη Καρακόκκινου και έχω δύο παιδιά, την Μαρία και τον Ανδρέα, ηλικίας δεκατριών και δέκα χρόνων αντίστοιχα.

Αρθρογραφώ εδώ και αρκετά χρόνια για κτηματολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά θέματα, έχω δημοσιεύσει δεκάδες εισηγήσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών του τόπου μας, και έχω εκτεταμένη παρουσία τα τελευταία δέκα χρόνια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, social media κλπ.»

Ο κ. Πετρίδης εξελέγη και ανέλαβε τα ηνία στον Δήμο Αγλαντζιάς τον Ιανουάριο του 2017.