Νομική Υπηρεσία: Ορκίστηκαν Σαββίδης-Αγγελίδης (pics)

Νομική Υπηρεσία: Ορκίστηκαν Σαββίδης-Αγγελίδης (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Αλλαγή σκυτάλης στη Νομική Υπηρεσία στη σκιά της ταραχώδους εξόδους Κληρίδη.

Ο Γιώργος Σαββίδης παρέδωσε πρώτα τη σκυτάλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Έμιλυ Γιολίτη και ακολούθως έδωσε τη δική του διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας και επίσημα τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Εν συνεχεία έλαβε και επίσημα τον διορισμό του και ο Σάββας Αγγελίδης, που παρέδωσε την σκυτάλη του Υπουργείου Άμυνας στον Χαράλαμπο Πετρίδη και αναλαμβάνει επίσημα τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, που παρέμενε κενή από την απομάκρυνση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η τελετή έλαβε χώρα στην παρουσία του απερχόμενου Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι Σαββίδης και Αγγελίδης καλούνται να διαφυλάξουν τις αρχές και αξίας του κράτους και είπε ότι προέβη στους συγκεκριμένους διορισμούς με πλήρη συναίσθηση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Κώστα Κληρίδη για την προσφορά του, από τον οποίο κληρονομούν όπως είπε βαριά ευθύνη.

Αναφερόμενος στους κυρίους Σαββίδη και Αγγελίδη, έκανε λόγο για δύο πολύτιμους συνεργάτες στο Υπουργικό Συμβούλιο, έντιμοι και πολύ σημαντικοί.

«Ουδείς έχει παρέμβαση στο έργο σας. Γνώμονας σας από τούδε είναι η αταλάντευτη προσήλωση και αμεροληψία στην εκτέλεση των καθηκόντων σας. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα αποτελέσετε παράδειγμα προς μίμηση και θα επιφέρετε ουσιαστικές και ορθολογιστικές τομές στην Νομική Υπηρεσία» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Θα ήταν παράλειψη να μην επάρκεια και αφοσίωση που επέδειξε. Η πολύχρονη και ευδόκιμος παρουσία του στην πατρίδα μας ήταν σημαντικές. Φίλε Κώστα, αγαπητέ κύριε Κληρίδη εύχομαι κάθε προσωπική επιτυχία και κάθε επιτυχία στους στόχους σας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Κώστα Κληρίδη, απερχόμενο Γενικό Εισαγγελέα.

«Χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις θα εργαστούμε μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες, με την αρχή ότι ο νόμος ισχύει για όλους» είπε στην αντιφώνηση του ο Γιώργος Σαββίδης. «Η επιβολή της δικαιοσύνης δεν επιδέχεται συμβιβασμούς» είπε.

ΠΗΓΗ cyprustimes