ΥΠΕΞ: Ο Μπορέλ θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην Άγκυρα

ΥΠΕΞ: Ο Μπορέλ θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην Άγκυρα

Την θέση ότι ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στην Άγκυρα, διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι εκείνο που έχει σημασία, είναι το τι λέχθηκε στην διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συνάντησης Μπορέλ-Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ, είχε προαναγγείλει την έναρξη διαλόγου Τουρκίας-Ελλάδος για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε σχέση με το Συμβούλιο Υπουργών εξωτερικών της ΕΕ που θα γίνει την Δευτέρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αποκλειστικό αντικείμενο θα είναι το κατά πόσον θα κράτη-μέλη θα εξουσιοδοτήσουν τον κ. Μπορέλ να αρχίσει τις συζητήσεις με την Άγκυρα στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άσκησης Βέτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, πρόσθεσε ότι σημαντική είναι η επίκληση του, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που επιδιώκονται.

Είπε ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους ομολόγους τους ενόψει της συνεδρίασης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τέλος τις θέσεις που εξέφρασε ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας, ότι η διμερής συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας είναι επωφελής τόσο για τις δύο χώρες, όσο και για ολόκληρη την περιοχή, ανέφερε ότι δεν τον ανησυχούν, αφού, όπως είπε, Ρώμη και Άγκυρα μοιράζονται κοινές θέσεις στο Λιβυκό.