Υπουργικό Συμβούλιο: NAI στη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού (vid)

Υπουργικό Συμβούλιο:  NAI στη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού (vid)

Το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντόνας ανέφερε πως γίνεται η δρομολόγηση των διαδικασιών προκειμένου να ετοιμαστεί νομοσχέδιο από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για την αναγκαία εκτίμηση του κόστους.

"Την επόμενη περίοδο θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα και άλλους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία"

Αποφάσεις για διορισμούς

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό του κ. Δημήτρη Γεωργιάδη ως Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την περίοδο 4 Ιουνίου 2020 μέχρι τις 3 Ιουνίου 2026.

"Επί τούτου προηγήθηκε διαβούλευση και λήφθηκαν οι απόψεις της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής", δήλωσε ο κ. Σεντόνας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε σήμερα ο διορισμός του κ. Γιώργου Θεοχαρίδη στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με πενταετή θητεία που ξεκινά στις 23 Ιουλίου και λήγει στις 22 Ιουλίου του 2025. Ο κ. Θεοχαρίδης είναι σήμερα Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο CIIM.

Επίσης, εγκρίθηκε σήμερα ο διορισμός του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Τροφίμων με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Γενικού Χημείου.

Συζήτησαν για τη διαχείριση της πανδημίας

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο είναι το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, βεβαίως, και σε δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με το πώς εξελίσσεται η πανδημία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επισημάνθηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνονται πιο εντατικοί, πιο συχνοί και πιο αυστηροί έλεγχοι από μέρους των αρμοδίων Αρχών του κράτους.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ήταν και η ενημέρωση για τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Τέλος, αποφασίστηκε η επιχορήγηση των λειτουργικών εξόδων και δαπανών συντήρησης των αναπαυτηρίων των ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, μια δαπάνη συνολικού ύψους 773 χιλιάδων ευρώ».