ΠτΔ σε Μητσοτάκη για Αγ. Σοφία: Θα πρέπει να έχει ανάλογη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας

ΠτΔ σε Μητσοτάκη για Αγ. Σοφία: Θα πρέπει να έχει ανάλογη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε πριν λίγο ο ΠτΔ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις που παραχώρησαν από κοινού στους δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος ανέφερε ότι θα συζητηθούν πολλά, μεταξύ των οποίων και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενόψει και του Συμβουλίου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε να συζητήσουμε πολλά ως προς το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και πώς θα συντονίσουμε τις πράξεις μας και τις ενέργειές μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την χαρά του για το πρώτο του -εκτός Κύπρου- ταξίδι στην Αθήνα, με στόχο τον συντονισμό και την άριστη συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Είναι μια πρόκληση που πιστεύω ότι θα πρέπει να έχει ανάλογη αντίδραση από την πλευρά της παγκόσμιας κοινότητας. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά. Και για εμένα αυτό που είναι το καλύτερο δυνατό είναι η επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακκελαροπούλου.