Τελικές αποφάσεις για τη λίστα Γιωρκάτζη: Επικρατέστερη η επικαιροποίηση

Τελικές αποφάσεις για τη λίστα Γιωρκάτζη: Επικρατέστερη η επικαιροποίηση

Την τελευταία τους λέξη λένε σήμερα τα κόμματα για τη δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη. Στις 11 το πρωί θα αρχίσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΣΥ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ τάσσονται υπέρ της πρότασης για δημοσιοποίηση αυτούσιας της λίστας ενώ ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης επικαιροποιημένης λίστας στις 31 Ιουλίου.

"Ότι μου ζητήθηκε το παρέδωσα" δηλώνει η τέως Διοικήτρια της Κεντρικής

«Αυτό μου ζήτησαν, αυτό έδωσα» υποστηρίζει η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία μιλώντας χθες στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, είπε ότι μπορεί να μην υπήρξε γραπτό αίτημα από τη Βουλή, υπήρξε όμως το απαύγασμα της συζήτησης που έγινε στην Επιτροπή Οικονομικών.

"Και το απαυγάσματα ήταν να δώσουμε τη λίστα των ΜΕΔ ΠΕΠ. Και θέλω να επαναλάβω και για τους δύο αυτούς όρους υπάρχουν πανευρωπαϊκοί ορισμοί από τους οποίους δεν μπορούμε να ξεφύγουμε" ανέφερε η κ. Γιωρκάτζη.

Στον αντίποδα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών επιμένουν ότι αυτό που ζητήθηκε ήταν λίστα των ΠΕΠ των οποίων δάνεια διαγράφηκαν, πήραν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ή έτυχαν προνομιακών αναδιαρθρώσεων ή επιτοκίων.

Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα 300 περίπου ΠΕΠ

Με βάση διαρροές, στη δεκαπεντασέλιδη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα 300 περίπου ΠΕΠ... 15 από τους οποίους είναι -σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής- εν ενεργεία Βουλευτές.

Ανάμεσα σ` αυτούς και οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν στη δημοσιότητα πιστοποιητικά από τράπεζες για έγκαιρη εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Πηγη alphanews