Ολομέλεια Βουλής: Δημοσιοποιείται η λίστα Γιωρκάτζη

Ολομέλεια Βουλής: Δημοσιοποιείται η λίστα Γιωρκάτζη

Την άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής. 

Η Ολομέλεια της Βουλής σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση υπερψήφισε την πρόταση για άμεση δημοσιοποίηση της περιβόητης Λίστας Γιωρκάτζη με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Μετά από μακρά συζήτηση, 31 παρόντες Βουλευτές ψήφισαν υπέρ.

Στη συνέχεια όμως, σε συνεδρίαση της Ad Hoc Επιτροπής που συνεδρίασε αμέσως μετά την απόφαση για να δει πως θα γίνει η δημοσιοποίηση, αποφασίστηκε όπως η απόφαση σταλεί από τον Πρόεδρο της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την υπογράψει. Σε περίπτωση που την υπογράψει, την Τετάρτη η Ad Hoc Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τη διαδικασία δημοσιοποίησης. Ερώτημα παραμένει κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει νομική συμβουλή από το Γενικό Εισαγγελέα, με την αναπομπή να αποτελεί ακόμα μία επιλογή. 

Νωρίτερα κατά την ψηφοφορία εξαιρέθηκαν και αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, το όνομα του οποίου δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα, καθώς και όλοι οι Βουλευτές των οποίων τα ονόματα περιέχονται στη λίστα, όπως επίσης και όλοι οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ. Για αρκετή ώρα διαδραματίστηκαν τραγελαφικές στιγμές στην προσπάθεια της Βουλής να βρεθεί κάποιος για να Προεδρεύσει. Εν τέλει προήδρευσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης. 

Aμέσως μετά τη ψηφοφορία, οι Βουλευτές που συμμετέχουν στην Ad Hoc Επιτροπή που εξετάζει το ζήτημα της Λίστας, έκατσε σε συνεδρίαση για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα η Λίστα. 

Τα προηγούμενα 24ωρα δώδεκα πρόσωπα παραδέχθηκαν ότι περιλαμβάνονται στη περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη, και έδωσαν εξηγήσεις σε γραπτές τους ανακοινώσεις. 

Ηλίας Μυριάνθους - Βουλευτής ΕΔΕΚ

Μαρίνος Σιζόπουλος - Βουλευτής ΕΔΕΚ

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου - Βουλευτής ΔΗΚΟ

Ανδρέας Κυπριανού - Βουλευτής ΔΗΣΥ

Γιώργος Γεωργίου - Ευρωβουλευτής

Κώστας Κώστα - Βουλευτής ΑΚΕΛ

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου - Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων 

Πανίκος Λεωνίδου - Βουλευτής ΔΗΚΟ

Άριστος Διαμιανού - Βουλευτής ΑΚΕΛ

Σκεύη Κουκουμά - Βουλευτής ΑΚΕΛ

Γεώργιος Παπαδόπουλος - Βουλευτής Αλληλεγγύης 

Χριστάκης Τζιοβάνης - Βουλευτής ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ ALPHA