Μακρόν: Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην αν. Μεσόγειο (vid)

Μακρόν: Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην αν. Μεσόγειο (vid)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παρίσι.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, σε δηλώσεις αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου Αναστασιάδη και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, έστειλε το ηχηρό μήνυμα που ανέμενε η Λευκωσία. Ο κύριος Μακρόν τόνισε την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς Ελλάδα και Κύπρο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την πλευρά του εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συνάντηση καθώς και για τον ηγετικό ρόλο που επέδειξε στη Σύνοδο Κορυφής για τέσσερις μέρες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μετέφερε στον κύριο Μακρόν τις ευχαριστίες του κυπριακού λαού για τη διαχρονική του στήριξη όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα.

«Η Κύπρος θα είναι η πιο φιλόξενη των χωρών για το γαλλικό στόλο. Βοηθήσαμε σε πολλές κρίσεις» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη σημερινή συνάντηση.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός ‘Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Παντιάς Ηλιάδης, ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.