Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας και Κύπρου συμφώνησαν οι δύο ΥΠΑΜ

Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας και Κύπρου συμφώνησαν οι δύο ΥΠΑΜ

Την κοινή τους βούληση για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Φλοράνς Παρλί και Χαράλαμπος Πετρίδης αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, οι δύο ΥΠΑΜ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Παρίσι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στην ατζέντα βρέθηκαν οι εξελίξεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και οι διμερείς σχέσεις Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

«Εκφράστηκε παράλληλα η κοινή βούληση για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία είναι συνυφασμένη με την κοινή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην περιοχή αλλά και με την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών των δυο χωρών που επενδύουν στην προώθηση συνθηκών συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «αποδεικνύει έμπρακτα την επιθυμία και κοινή θέληση για ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας εν μέσω των πρόσφατων αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ