Πρόεδρος Βουλής: Κύπρος και Κίνα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία

Πρόεδρος Βουλής: Κύπρος και Κίνα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία

Tη βεβαιότητα ότι Κύπρος και Κίνα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία στη βάση αρχών και αμοιβαίας κατανόησης εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε με τον Πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan, ο οποίος αποχωρεί από τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Huang διαβεβαίωσε τον κ. Συλλούρη ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Κύπρο είναι διαρκείς και σταθερές. Αναφερόμενος στη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξέφρασε τη βούληση για συνέχισή της σε περισσότερους τομείς. Ο Κινέζος αξιωματούχος, εξέφρασε επίσης την αγάπη και την εκτίμηση του για τους Κύπριους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Κινέζο Πρέσβη για την αγαστή συνεργασία και πρόσθεσε ότι η παρουσία του κ. Huang στην Κύπρο συνέβαλε στην ουσιαστική ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων Κύπρου – Κίνας. Εξέφρασε επίσης ειλικρινείς ευχαριστίες προς τη φίλη χώρα Κίνα για τη στήριξή της στις προσπάθειες της Κύπρου για καταπολέμηση των επιπτώσεων του ιού Covid-19.