Υπουργός Άμυνας: Αξιολογούνται γαλλικά οπλικά ή άλλα συστήματα

Υπουργός Άμυνας: Αξιολογούνται γαλλικά οπλικά ή άλλα συστήματα

Το Υπουργείο Άμυνας αξιολογεί διάφορα οπλικά και άλλα συστήματα στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της συνεργασίας με το Παρίσι όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη συνοδεία των Υπουργών του, παραδέχεται ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως μετά το ταξίδι, εμβαθύνονται περαιτέρω οι σχέσεις και η συνεργασία με τη Γαλλία και πως επιδιώκονται να υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα σε αυτό το πλαίσιο.

Ερωτηθείς εάν στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η αγορά οπλικών συστημάτων απάντησε:

«Αξιολογούνται ναι διάφορα οπλικά ή άλλα συστήματα και νομιζω η ανακοίνωση της Προεδρίας δίνει το ευρύ φάσμα της συνεργασίας που θα έχουμε μελλοντικά με τη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωση που επιβεβαιώνει χτεσινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας πως υπάρχουν προχωρημένες σκέψεις για ουσιαστική αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεπεία της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου μιλώντας στον Alpha ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε χθες ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε για τη διαχρονική αδυναμία της Κύπρου στον τομέα της άμυνας συνδέοντας το με την αντίδραση της Ελλάδας έναντι των τουρκικών προκλήσεων και του αποτελέσματος που είχε αυτή ιδιαίτερα στην κινητοποίηση της ΕΕ, της Γερμανίας και των ΗΠΑ για αποτροπή ενός θερμού επεισοδίου.