Δημοσκόπηση: Ποσοστό 32,2% επιλέγει Ακιντζί στις επικείμενες «εκλογές»

Δημοσκόπηση: Ποσοστό 32,2% επιλέγει Ακιντζί στις επικείμενες «εκλογές»

Ποσοστό 32,2% θα ψηφίσει τον Μουσταφά Ακιντζί στις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» τον ερχόμενο Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας ερευνών «Γκεζιτζί». Ακολουθεί ο Ερσίν Τατάρ με 30,7%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν με 14,9% και ο Κουντρέτ Οζερσάι με ποσοστό 11,1%.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο διευθυντής της εταιρείας Μουράτ Γκεζιτζί, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17-19 Ιουλίου με δείγμα 4630 ερωτηθέντες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αν Ακιντζί και Τατάρ περάσουν στον δεύτερο γύρο των «εκλογών» τότε ποσοστό 43,4% θα ψηφίσει Τατάρ ενώ 42,1% Ακιντζί, ενώ ποσοστό 15,4% δήλωσε ότι ακόμα δεν αποφάσισε.

Ποσοστό 36,7% θεωρεί ότι ο Ερσίν Τατάρ θα περάσει και θα κερδίσει στον 2ο γύρο, 31,9% ότι νικητής θα είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, 12,8% ότι θα νικήσει ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ενώ το 10,8% ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι θα είναι ο νικητής του 2ου γύρου.

Στην ερώτηση ποιες είναι οι προσδοκίες από τον «πρόεδρο» σε σχέση με το Κυπριακό ποσοστό 70,9% απάντησε ότι περιμένει ότι ο «πρόεδρος» θα στηρίξει μια λύση δύο κρατών, ενώ ποσοστό 29,1% περιμένει ότι ο «πρόεδρος» θα στηρίξει ομοσπονδιακή λύση.

Ποσοστό 83,6% θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσουν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, το 5,9% θέλει να ακυρωθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, 6,4% θέλει όπως εγγυήτριες δυνάμεις γίνουν οι ΕΕ και τα ΗΕ, ενώ το 5% δήλωσε αναποφάσιστο.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ