Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ΠτΔ με επιδημιολόγους - Αναμένονται οι ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ΠτΔ με επιδημιολόγους - Αναμένονται οι ανακοινώσεις

Στην ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για πιστή εφαρμογή των απαγορευτικών και περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκύπριο επίπεδο, συμφώνησαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επιδημιολόγοι κατά την κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό το "φως" της αύξησης κρουσμάτων του ιού στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο alphanews.live οτι κυβέρνηση και επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "όντως υπάρχει πρόβλημα" και παρέπεμψαν για ανακοινώσεις μέτρων στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου που έχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για τις 12 και τριάντα το μεσημέρι.

H συνάντηση διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα και πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των 13 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, που ήταν η υψηλότερη ροή νέων κρουσμάτων τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά και των χθεσινών δέκα περιστατικών, εκ των οποίων τα οκτώ διαγνώστηκαν στη Λεμεσό.

Η αυξημένη ροή νέων περιστατικών προκαλεί ανησυχία στους επιδημιολόγους αλλά και παρατηρήσεις για χαλάρωση των προσωπικών μέτρων προστασίας εκ μέρους του κοινού, ενώ οι επιστήμονες θεωρούν δεδομένη την επαναφορά της χρήσης προστατευτικής μάσκας. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Παρευρίσκονται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.