Υπουργός Δικαιοσύνης: Πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας

Υπουργός Δικαιοσύνης: Πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας

Με πρόστιμο ή φυλάκιση θα τιμωρείται η παραβίαση του διατάγματος αυτοπεριορισμού, λέει σε νέα ανάρτηση της στο twitter, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Η Παραβίαση του διατάγματος αυτοπεριορισμού που διαπιστώνεται σε δειγματοληπτικό έλεγχο από την Αστυνομία ρυθμίζεται με εξώδικο €300 ή φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι €50,000. Ισχύει κ άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα για διάδοση μόλυνσης από νόσο επικίνδυνη για τη ζωή».

Εν τω μεταξύ, έρευνα διεξάγεται για την περίπτωση της γυναίκας που έφτασε από τις ΗΠΑ στην Κύπρο και μετέδωσε τον ιό, σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά, η υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter στις ανησυχίες πολιτών πως η γυναίκα έχει τεθεί σε περιορισμό και τελεί υπό επιτήρηση.

Ταυτόχρονα, η κα Γιολίτη είπε πως διεξάγεται έρευνα μέσω καταθέσεων και διαδικασίας ιχνηλάτησης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται κατηγορία/κατηγορίες εναντίον της, και αν ναι, ποιες. Να είστε σίγουροι πως όπου προκύπτουν ευθύνες σε ένα θέμα τόσο σοβαρό, θα αποδοθούν», έγραψε.