Κρίσιμη σύσκεψη Υπ. Υγείας - επιδημιολόγων - Επί τάπητος τα επόμενα βήματα

Κρίσιμη σύσκεψη Υπ. Υγείας - επιδημιολόγων -  Επί τάπητος τα επόμενα βήματα

Κρίσιμη σύσκεψη θα έχουν σε λίγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου και η Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για τον κορωνοϊό. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και δεν αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστο ενώ θα συζητηθεί και η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα.


Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο της επέκτασης των ειδικών μέτρων που είναι σε ισχύ στη Λεμεσό και στις υπόλοιπες πόλεις ως μέτρο ανακοπής της επέκτασης του ιού.

Οι Επιδημιολόγοι αναμένεται να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Υγείας ανησυχεί ιδιαίτερα ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και για τον Δεκαπενταύγουστο.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να αποφεύγουν χώρους μαζικής συγκέντρωσης, αφού σύμφωνα με στοιχεία που λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η μεγαλύτερη διασπορά του ιού παρατηρείται σε πάρτι και παρόμοιου είδους κοινωνικές συναθροίσεις, όπου ουσιαστικά ο έλεγχος των παρευρισκόμενων είναι σχεδόν αδύνατος.

Παράλληλα, ενόψει των θρησκευτικών και άλλων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται τον Δεκαπενταύγουστο, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι στην βάση των ισχυόντων Διαταγμάτων απαγορεύεται η διεξαγωγή φεστιβάλ, πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων που προάγουν την μαζική ανεξέλεγκτη συνάθροιση.

Τέλος, υπενθυμίζεται στους πιστούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον εκκλησιασμό και να ακολουθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Χθες Δευτέρα εντοπίστηκαν 10 κρούσματα ενώ στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι τα περισσότερα ήταν εισαγόμενες λοιμώξεις.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μοριακός Ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης, η αναζωπύρωση των κρουσμάτων οδεύει προς το τέλος της, εξηγώντας πως τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση προ δεκαημέρου φαίνεται να λειτούργησαν.

Εξάλλου, σημείωσε ότι τα νέα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι την εξασφάλιση εμβολίου, για να προσθέσει πως πρέπει με τη λήξη των ειδικών μέτρων στη Λεμεσό να διαμορφωθούν αναλόγως και να αφορούν ολόκληρη την Κύπρο.