ΠτΔ για Τουρκικές προκλήσεις: Έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που δε σέβεται το διεθνές δίκαιο

ΠτΔ για Τουρκικές προκλήσεις: Έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που δε σέβεται το διεθνές δίκαιο

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια πρόκληση διαδέχεται την άλλη από πλευράς Τουρκίας», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε προς τους δημοσιογράφους στη Δερύνεια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Δήμου Αμμοχώστου με αφορμή τη μαύρη επέτειο κατάληψης της Βασιλεύουσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας ουδεμία σχέση έχουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Νίκος Αναστασιάδης - Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Αυτό που από πλευράς της Ελλάδος και της δικής μας είναι τίποτα πέραν από την προσπάθεια να επιτύχουμε μέσω της διπλωματίας συμμόρφωση».

Προσέθεσε, δε, ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα που δε σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και δεν προσαρμόζεται με την σύγχρονη εποχή.

«Καλό θα ήταν εάν πιστεύουν ότι ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο, να εισάκουαν εκκλήσεις της Ε.Ε., προτάσεις δικές μας αλλά και της Ελλάδας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε διεθνή επιδιαιτησία. Τι έχουν να ανησυχήσουν αν όπως ισχυρίζονται ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο;»

Ερωτηθείς για το αν η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη με την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να μελετηθούν ενέργειες αν συνεχιστεί η δράση της Τουρκίας.