«Στενή συνεργασία και συντονισμό» συμφώνησαν ΠτΔ- Δένδιας

«Στενή συνεργασία και συντονισμό» συμφώνησαν ΠτΔ- Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τη συνάντηση που είχε στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον συντονισμό ενεργειών απέναντι στην τουρκική κλιμακούμενη προκλητικότητα να τίθεται στο επίκεντρο.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, με τον Πρόεδρο συζήτησαν για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.
Ακολούθως, στις 13:30, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης της Τουρκικής παραβατικότητας, με έμφαση στο συντονισμό ενεργειών και δράσεων σε όλα τα επίπεδα για αντιμετώπισή της.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (15.15).