Ιωάννου: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα - Να μην υπάρξει εφησυχασμός

Ιωάννου: Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα - Να μην υπάρξει εφησυχασμός

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας με τη συμβουλευτική επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με τον δρ. Πέτρο Καραγιάννη η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε ανησυχία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει εφησυχασμός, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση.

Τόνισε ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα διαφανεί κατά πόσο τηρήθηκαν τα μέτρα, στο τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ τέλος επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο δεν είναι τόσο απογοητευτικά.

Υπενθυμίζεται ο το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα, φαίνεται να επεξεργάζεται προτάσεις για το ωράριο λειτουργείας συγκεκριμένων χώρων αλλά και για τον μέγιστο αριθμό, ενώ υπάρχει η σκέψη για οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνται, να εφαρμόζονται σε όλη την Κύπρο.

Στο μεταξύ οι κυβερνήσεις πολλών κρατών έχουν μπει σε αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση τεράστιων ποσοτήτων εμβολίων γρίπης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και προκράτηση επαρκών δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Στην Κύπρο το υπουργείο Υγείας αναμένει στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη παρτίδα από τα συνολικά 180.000 εμβόλια γρίπης, που έχει παραγγείλει.
Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα, μέσω των διαδικασιών της Ε.Ε., για εξασφάλιση 1,2 εκατ. δόσεων για το εμβόλιο του κορωνοϊού.