Προδρόμου: Η απόφαση για τη μάσκα στα σχολεία και τα μονά θρανία τη νέα χρονιά (vid)

Προδρόμου: Η απόφαση για τη μάσκα στα σχολεία και τα μονά θρανία τη νέα χρονιά (vid)

Για τη νέα σχολική χρονιά και τις ιδιαιτερότητες αυτής εξαιτίας της πανδημίας, αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Όπως ανέφερε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Προέδρους των Σχολικών Εφορειών και βεβαιωθήκαμε για την ετοιμότητα που υπάρχει.

Πρώτη προτεραιότητα, είπε, είναι η υγειονομική ασφάλεια και καταφέραμε να δείξουν τα σχολεία ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν, τόνισε.

Πρόσθεσε πως βάσει του πρωτοκόλλου, τα παιδιά σε κλειστούς χώρους θα κρατάνε αποστάσεις ενώ τα θρανία θα είναι αυτά που υπάρχουν ήδη ενώ στη συνέχεια θα τα αραιώσουμε, τόνισε, με μονά θρανία εκεί και όπου χρειάζεται.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, είπε, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα ετοιμάζονται και βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όσον αφορά την απόφαση για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Δημοτικά, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτική θα ήταν καλό τα παιδιά να τη φοράνε.

Για τις αντιδράσεις μετά την αρχική απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά άνω των έξι ετών, ο Υπουργός σημείωσε πως όταν δεν ήταν υποχρεωτική γινόταν δημόσια κριτική γιατί να μην φοράνε ενώ όταν οι Ειδικοί είπαν ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική, υπήρξε διαμαρτυρία.

Όπως είπε, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για να δοθούν δωρεάν μάσκες στα παιδιά ωστόσο τόνισε πως ο κάθε ένας θα πρέπει να έχει τη δική του.

Τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ψηφιακή τεχνολογία στα σχολεία.