Συλλούρης για δημοσιεύματα Al Jazeera: Σοβαρή πιθανότητα διαρροής από Βουλευτές

Συλλούρης για δημοσιεύματα Al Jazeera: Σοβαρή πιθανότητα διαρροής από Βουλευτές

Ενδεχόμενη διαρροή από Βουλευτή ή και Βουλευτές βλέπει ο Πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Συλλούρης αναφορικά με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Al Jazeera γύρω από το περιβόητο επενδυτικό πρόγραμμα παραχώρησης υπηκοοτήτων.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Συλλούρης αναφέρει ότι επειδή ο αντίκτυπος σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα και τις αναφορές εντός και εκτός Κύπρου προκαλούν ζημιά στον τόπο και επειδή κατά την έκφραση του «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η διαρροή εγγράφων να έγινε από βουλευτή ή βουλευτές» είναι στη διάθεση του για διευκόλυνση οποιασδήποτε ενδεχόμενης έρευνας.

Εισηγείται επίσης όπως με αξιοποίηση των νέων Κανονισμών, όπως ψηφίστηκαν στις 31 Ιουλίου 2020, να επιταχυνθεί η έρευνα για πιθανή ανάκληση υπηκοοτήτων όπου είναι δυνατόν και επιβάλλεται.

«Εισηγούμαι όπως καλέσετε σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων για κοινό προβληματισμό ως προς το κατά πόσο το πρόγραμμα θα πρέπει να συνεχιστεί ή να τερματιστεί», αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει ότι αν η απόφαση είναι να συνεχιστεί, τότε θα μπορούν να ακουστούν εισηγήσεις προς βελτίωση του.

Επιπλέον εισηγείται τον σχεδιασμό και ανάληψη μιας συγκροτημένης πρωτοβουλίας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση των όποιων είτε καλόπιστων είτε κακόπιστων κριτικών για ένα πρόγραμμα που κατά την άποψη του έχει προσφέρει πολλά στην οικονομία του τόπου.