Κούσιος: Η πρώτη ανάγνωση μετά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο (vid)

Κούσιος: Η πρώτη ανάγνωση μετά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο (vid)

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για μερική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποτελεί βήμα προς στρατικοποίηση της Κύπρου και ουδέποτε η Κυβέρνηση έχει πανηγυρίσει με αυτή την έννοια, δηλώνει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο της απόφασης της Ουάσιγκτον.

Ο Κυριάκος Κούσιος επανέλαβε ότι η Λευκωσία παραμένει προσηλωμένη στη διπλωματία, τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση τόσο του κυπριακού όσο και των άλλων διαφορών που έχει με την Τουρκία.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται από οποιαδήποτε χώρα ή από οποιοδήποτε οργανισμό έχει τη σημασία της. Η σημασία είναι ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ, έχει τονίσει ότι είναι οι ενέργειες της Τουρκίας που αποσταθεροποιούν την περιοχή και ταυτόχρονα έχει δείξει και την προσήλωση στην επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει την απόφαση για το εμπάργκο για να αυξήσει την ισχύ της χώρας.

Ανέφερε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε λεπτομερώς τον Μάικ Πομπέο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ, τις απειλές σε βάρος της Ελλάδας, τις απειλές για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και την τουρκική ανάμειξη στη Λιβύη.