Στη τελική ευθεία οι «εκλογές» στα κατεχόμενα – Με ραντεβού η κατάθεση «υποψηφιοτήτων»

Στη τελική ευθεία οι «εκλογές» στα κατεχόμενα – Με ραντεβού η κατάθεση «υποψηφιοτήτων»

Με ραντεβού, λόγω των μέτρων για περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, και μόνο με ένα συνοδό, θα υποβάλουν την Παρασκευή, τις “υποψηφιότητές” τους για τις «προεδρικές εκλογές» της 11η Οκτωβρίου στα κατεχόμενα, εννιά συνολικά πρόσωπα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» αναφέρει ότι λόγω των μέτρων που επέβαλε η υποεπιτροπή λοιμωδών νοσημάτων του «υπουργείου υγείας», οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτημα για ραντεβού ώστε να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου. Και μέχρι το μεσημέρι σήμερα, τα ραντεβού ήταν εννιά.

Το «τ/κ πρακτορείο ειδήσεων» μεταδίδει ότι στις 9 το πρωί της Παρασκευής θα υποβάλει “υποψηφιότητα” ο ανεξάρτητος Μουσταφά Ακιντζί, στις 09.30 ο “υποψήφιος” του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 10:00 ο “υποψήφιος” του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ, στις 10.45 ο ανεξάρτητος Κουντρέτ Οζερσάι, στις 11.20 ο, επίσης, ανεξάρτητος Αλπάν Ουζ (επιχειρηματίας – δικηγόρος), στις 12 το μεσημέρι ο “υποψήφιος” του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, στις 12.30 ο “υποψήφιος” του Κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ, στις 13.30 ο ανεξάρτητος Αρίρ Σαλίχ Κιρντάγ (δεν είναι πολιτικός) και ο, επίσης, ανεξάρτητος Σερντάρ Ντενκτάς στις 14.00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου» ο κάθε “υποψήφιος” μπορεί να μπει στην αίθουσα όπου θα καταθέσει την υποψηφιότητά του, συνοδευόμενος μόνο από ένα άτομο, οι υπόλοιποι στον χώρο εκτός της αίθουσας θα πρέπει να τηρούν την κοινωνική απόσταση και όλοι να φοράνε μάσκες.

Μάσκα και κοινωνική απόσταση επιβάλλεται και για τους εκπροσώπους του Τύπου που θα καλύπτουν τη διαδικασία.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων θα ανακοινωθεί εντός της ίδιας ημέρας ως προσωρινός (για τυχόν υποβολή ενστάσεων) και θα ανακοινωθεί ως τελικός, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη “προεκλογική” περίοδος στα κατεχόμενα, αναφέρει το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο», αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου και λήγει το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στην υποβολή της αίτησης θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του, Μεράλ.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ