Κυπριανού: Καταγγέλλει «εκβιασμό» από Αναστασιάδη και μίλησε για «δωροδοκία»

Κυπριανού: Καταγγέλλει «εκβιασμό» από Αναστασιάδη και μίλησε για «δωροδοκία»

Χοντραίνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ αναφορικά με το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις ύποπτων επενδυτών. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κάνει λόγο για εκβιασμό και απειλές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σταματήσει να μιλά, ενώ είπε ότι οι περισσότερες πολιτογραφήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα του Προεδρικού οι οποίες έγιναν επί Χριστόφια, προωθήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη. Κανένας εκβιασμός απαντά η Κυβέρνηση και συστήνει υπομονή για τον διορισμό ερευνητικής επιτροπής που θα ρίξει φως στην ιστορία.

Άντρος Κυπριανού και Κυριάκος Κούσιος συναντήθηκαν στον αέρα στο κρατικό ραδιόφωνο. Τα όσα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ καταγγέλλει είναι εξόχως σοβαρά, ενώ καλεί την Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τη λίστα με τις 140 πολιτογραφήσεις που έγιναν επί Χριστόφια για να γίνει συζήτηση επί του περιεχομένου της.

«Εγώ απαιτώ να τη δώσουν εκείνοι στη δημοσιότητα και να είναι βέβαιοι ότι δεν θα στείλω την αστυνομία στο προεδρικό να τους συλλάβει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος έχει συζητήσει μαζί μου και μου ανέμιζε κάποια χαρτιά και μου έλεγε να σταματήσω να μιλώ», ανέφερε, λέγοντας πως έγινε προ μηνών και μερικές βδομάδες πριν από τα δημοσιεύματα του Al Jazeera.

«Του είπα Πρόεδρε δώσε τα στη δημοσιότητα. Θεωρώ απαράδεκτο να μετέρχεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέτοιες μεθόδους να θεωρεί ότι μπορεί να απειλεί και να εκβιάζει πολιτικά πρόσωπα για να αποσπά τη σιωπή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε ισχυριζόμενος ότι στη λίστα των 140 που πολιτογραφήθηκαν επί Χριστόφια, τα πιο τρανταχτά ονόματα ήταν πελάτες του Νίκου Αναστασιάδη όταν ο ίδιος ήταν επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου του.

«Συνωμότησε ο Δημήτρης Χριστόφιας με τον Νίκο Αναστασιάδη για να πολιτογραφήσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα? Θα ήταν καλά να μας απαντήσει ο Νίκο Αναστασιάδης. Απαιτώ να τα δώσει στη δημοσιότητα και να μας πει τι έγινε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ποιους δωροδόκησε ο Νίκος Αναστασιάδης για να πάρουν τα συγκεκριμένα άτομα διαβατήρια;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν απειλούμε κανένα

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κούσιος απάντησε ότι η επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς στάληκε για ενημερωτικούς λόγους και πως η Κυβέρνηση δεν είχε στόχο ή σκοπό να εκβιάσει τον οποιονδήποτε.

«Να περιμένουμε τον διορισμό από τον Γενικό Εισαγγελέα της διερευνητικής επιτροπής η οποία μετά από εισήγηση του υπουργικού συμβουλίου θα διορισθεί, τους όρους εντολής και θα χυθεί άπλετο φως για να μην μένουν σκιές για κανένα», είπε και πρόσθεσε ότι θέση της Κυβέρνησης ήταν ότι προκαλεί ζημιά στην Κύπρο η αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αυτό το πρόγραμμα προσέφερε πολλά υπήρξαν αδυναμίες από την πρώτη στιγμή για αυτό και συνεχώς τροποποιούνταν οι κανονισμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης το ΑΚΕΛ ότι εντέχνως και με υπόγεια μέσα διέρρευσε πληροφορίες προς το Al Jazeera και πως επικεντρώθηκε σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ Alphalive