Υποψήφιος κατοχικός ηγέτης ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Υποψήφιος κατοχικός ηγέτης ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις παράνομες «προεδρικές εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

Το λεγόμενο «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν.

Έτσι, από τους 12 λεγόμενους υποψήφιους οι 4 είναι κομματικοί: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης και ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ. Οι υπόλοιποι 8 είναι ανεξάρτητοι.

Εναντίον του Αρικλί είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ στις 11 Αυγούστου 1996 στη Δερύνεια. Ήταν τότε, που στο περιθώριο αντικατοχικής πορείας μοτοσικλετιστών, πλήθος τραμπούκων Τουρκοκυπρίων και εποίκων, ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 24χρονο Τάσο Ισαάκ, που έτρεξε να βοηθήσει άλλον που δεχόταν επίθεση.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ