Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου

Σακελλαροπούλου σε Αναστασιάδη: Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής της κας Σακελλαροπούλου.

Καλωσορίζοντας την Ελληνίδα Πρόεδρο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού προς την κα Σακελλαροπούλου ενώ παράλληλα τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω κρίσης. Μιας κρίσης όπως τόνισε που η Τουρκία προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα, με τις έκνομες ενέργειές της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Από πλευράς της η Ελληνίδα Πρόεδρος τόνισε τη σημασία της επίσκεψής της εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τις δυο χώρες. Δυο χώρες που όπως είπε λειτουργούν υπό ένα μέτωπο. «Έχω την Κύπρο στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά η κα Σακελλαροπούλου.

Για τις 12:30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ ενώ στη η συνέχεια η Πρόεδρος της Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, παρουσία μελών της αντιπροσωπείας. Η κ. Σακελλαροπούλου θα προσφωνήσει την Ειδική Συνεδρία της Βουλής, στην παρουσία του Προέδρου του Σώματος, ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και εκπροσώπους συλλόγων.

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου στην Κύπρο θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, στις Πλάτρες, καθώς επίσης και στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.