Τα πέντε ερωτήματα του Προεδρικού προς τον Άντρο Κυπριανού

Τα πέντε ερωτήματα του Προεδρικού προς τον Άντρο Κυπριανού

«Ας δει επιτέλους την πραγματικότητα χωρίς κομματικούς παραμορφωτικούς φακούς», καλεί τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μέσω γραπτής δήλωσής του με αφορμή τόσο χθεσινές (28/9) όσο και σημερινές (29/9) αναφορές του κ. Κυπριανού.

Όπως αναφέρει, «ο κ. Άντρος Κυπριανού ‘τίμησε’ χτες την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, με μία πρωτόγνωρα διχαστική ομιλία».

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, «την ώρα που η Τουρκία επιτίθεται στην ΑΟΖ της Κύπρου, όταν απειλεί με τετελεσμένα στην Αμμόχωστο και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ο κ. Κυπριανού της παρέχει ελαφρυντικά και άλλοθι στην επιθετική της πολιτική, ισχυριζόμενος ότι η πολιτική Αναστασιάδη είναι που επιτρέπει στην Τουρκία να ενεργεί με τον επιθετικό τρόπο που όλοι διαπιστώνουμε».

Με βάση τα πιο πάνω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει πως, «ο κ. Άντρος Κυπριανού οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες:

Είναι η πολιτική Αναστασιάδη που έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία μόλις πριν μερικές εβδομάδες στο χείλος του πολέμου;
Είναι η πολιτική Αναστασιάδη που επέτρεψε στην Τουρκία να διεκδικεί με πολεμικά μέσα το δικαίωμα να κάνει έρευνες στα ανοικτά της Κρήτης και του Καστελόριζου;
Είναι η πολιτική Αναστασιάδη που παρείχε το άλλοθι στην Τουρκία να υπογράψει το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και να παρεμβαίνει ένοπλα στην κρίση της Λιβύης;
Είναι η πολιτική Αναστασιάδη που επιτρέπει στην Τουρκία να εισβάλλει στο Ιράκ, τη Συρία και σήμερα ακόμη να παρεμβαίνει με στρατιωτικά μέσα στην πολεμική κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ;
Ποια διαπίστωση ισχύει πραγματικά; Αυτή που στην πρωινή δήλωση μιλά για ‘τουρκική επίδειξη μιλιταρισμού και σοβινισμού που προκαλεί τα κράτη και τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου’ ή η βραδινή απαξιωτική δήλωση του κ. Κυπριανού που αναφέρει ότι ‘στη διχοτόμηση οδηγεί η πολιτική των μαθητευόμενων μάγων’;».
«Ας δει επιτέλους τη μεγάλη εικόνα, χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.