Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης - O Τσιελεπής αντικαταστάτης του

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης - O Τσιελεπής αντικαταστάτης του

Υπέβαλε την παραίτησή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης

Μετά τη δημοσιοποίηση του σκηνοθετημένου ρεπορτάζ με τους υπό κάλυψη δημοσιογράφους του δικτύου Al Jazeera που στόχο είχαν να πλήξουν το κύρος της χώρας μας αλλά και του ΚΕΠ για λόγους πολιτικής ευθιξίας υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής του ΑΚΕΛ, αναφέρει σε επιστολή του ο Χριστάκης Τζιοβάνης.

Μετά και την παραίτηση Τζιοβάνη, η βουλευτική έδρα πηγαίνει στον πρώτο επιλαχόντας της επαρχίας Αμμοχώστου, Τουμάζο Τσιελεπή.

Προηγήθηκε δημοσίευμα και στο «Reuters»

Δεν είναι μόνο το καταριανό «Al Jazeera» που ασχολήθηκε με το περιβόητο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και όσα καταλογίζονται σε Κύπριους αξιωματούχους και μη για παρατυπίες σε συγκεκριμένες πολιτογραφήσεις. Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα προκάλεσε πολιτική θύελλα, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περίπτωση ατασθαλίας.

Μάλιστα, δέκα μέρες πριν τη συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, σύμφωνα πάντα με το Αλ Τζαζίρα, δημοσιεύθηκε στο διεθνές πρακτορείο «Reuters» ρεπορτάζ που αναφέρεται σε μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Καμπότζης, μιας χώρας υπό καθεστώς δικτατορίας που εμπλέκονται στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Τότε, στις 16 Οκτωβρίου 2019, η κυπριακή κυβέρνηση είχε κληθεί από το «Reuters» να σχολιάσει το δημοσίευμα πως παραχωρήθηκαν κυπριακά και επομένως ευρωπαϊκά διαβατήρια σε μέλη της οικογένειας του Καμποτζιανού πρωθυπουργού Hun Sen, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters, ο Sen και μέλη της οικογενείας του βρίσκονται σε μαύρη λίστα από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την Κύπρο ως «χώρα της ελευθερίας» (“land of freedom”) όπου εύκολα κάποιος ξένος μπορεί να λάβει διαβατήριο εάν επενδύσει 2,5 εκατ. δολάρια.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο φαίνεται να κατείχε σημαντικό αριθμό εγγράφων που αποκαλύπτουν τα άτομα για τα οποία υποβλήθηκε εισήγηση στο υπουργικό Συμβούλιο για να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο μέσω του σχεδίου επενδύσεων.

Το Reuters αναφέρεται και σε γνωστό δικηγορικό γραφείο το οποίο ασχολείται με παροχή διαβατηρίων στην Κύπρο αλλά και σε μεγάλο ελεγκτικό γραφείο το οποίο επίσης προσφέρει υπηρεσίες παροχής κυπριακού διαβατηρίου.

Πηγή: Philenews