Κληρίδης για ρεπορτάζ Al Jazeera: Ενδεχόμενο ευθυνών για ποινικά αδικήματα (vid)

Κληρίδης για ρεπορτάζ Al Jazeera: Ενδεχόμενο ευθυνών για ποινικά αδικήματα (vid)

Ως πολίτης αυτού του τόπου αισθάνομαι πραγματικά τρομερή απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση, βλέποντας να διαδραματίζονται αυτά τα οποία δημοσιοποιούνται τον τελευταίο καιρό, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μιλώντας για τις νέες αποκαλύψεις του Al Jazeera. 

Όπως είπε, γινόμαστε μάρτυρες ενός φοβερού διασυρμού του κράτους, ενός διασυρμού που δεν καταλογίζεται σε κανέναν άλλο παρά στον κακό μας εαυτό.
Μπορεί κάποιοι τρίτοι να έχουν τους λόγους τους, τα κίνητρά τους για να μας διασύρουν διεθνώς, όμως στη βάση στην οποία στηρίζονται τους τη δίνουμε εμείς, πρόσθεσε.

Είναι, τόνισε, τρομερά αυτά που γίνονται.

«Δημιουργούμε κάτι σωστό και στην πορεία το εφαρμόζουμε με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας λαβή σε κάποιους να το εκμεταλλευτούν, να καταχραστούν και να οδηγήσουν τόσο το πρόγραμμα όσο και το ίδιο το κράτος στο διεθνή διασυρμό θυσιάζοντας αρχές και αξίες στο βωμό του κέρδους», τόνισε.

Είναι ντροπή μας, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν μέσα από το επίμαχο βίντεο προκύπτουν ζητήματα σε ποινικό επίπεδο, ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως στις σκηνές που έχουν διαδραματιστεί όπως έχουν δημοσιοποιηθεί, εγείρονται πολύ σοβαρά θέματα και είναι θέματα πολιτικής τάξης και ηθικής τάξης, ίσως και ενδεχόμενων ευθυνών για ποινικά αδικήματα γιατί ακούσαμε για πλαστογραφία και κατάχρηση εξουσίας.