Προεδρεύων ΚΔ ο Αδάμος – Προεδρεύων Βουλής ο Κουλίας – Στην Βουλή η Ρούλα Γεωργιάδου

Προεδρεύων ΚΔ ο Αδάμος – Προεδρεύων Βουλής ο Κουλίας – Στην Βουλή η Ρούλα Γεωργιάδου

Η παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη τόσο από την Προεδρία της Βουλής όσο και από το βουλευτικό αξίωμα, φέρνει όπως είναι αναμενόμενο αλυσιδωτές εξελίξεις. 

Πρώτη επιλαχούσα για το Κίνημα Αλληλεγγύης στη Λευκωσία, είναι η Ρούλα Γεωργιάδου, η οποία αναμένεται να καταλάβει την έδρα που αφήνει ο κ.Συλλούρης.

Από την στιγμή της παραίτησης Συλλούρη από τη θέση του Προέδρου της Βουλής καθήκοντα Προέδρου αναλαμβάνει ο πρεσβύτερος Βουλευτής. Ωστόσο επειδή αυτές τις ημέρες ο Δημήτρης Συλλούρης εκτελεί χρέη Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση αναλαμβάνει τα καθήκοντα αυτά ο Αδάμος Αδάμου βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού. Επίσης μετά από αυτή την εξέλιξη χρέη προέδρου της Βουλής εκτελεί εκτάκτως ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας. Με την επιστροφή του ΠτΔ από τις Βρυξέλλες, ο Αδάμος Αδάμου θα αναλάβει κανονικά καθήκοντα ΠτΒ, ως ο πρεσβύτερος.

Αναμένεται να συνέλθουν οι πολιτικοί αρχηγοί μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα ίσως και αύριο έτσι ώστε να αποφασίσουν πώς θα κινηθεί η Βουλή για την οριστική εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.