Ανοίγει ο φάκελος Τζιοβάνη - Στην Κομισιόν έργο εταιρείας

Ανοίγει ο φάκελος Τζιοβάνη - Στην Κομισιόν έργο εταιρείας

Τον φάκελο Τζιοβάνη ανοίγει η Αστυνομία εστιάζοντας εκεί τις έρευνές της αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση των «χρυσών» διαβατηρίων και το σάλο τον οποία προκάλεσε η προβολή του περιβόητου βίντεο από το Αλ Τζαζίρα.

Θα ζητηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι φάκελοι όλων των υποθέσεων που σχετίζονται με τον όμιλο Τζιοβάνη με στόχο να αναζητηθούν στροιχεία τα οποία να διευκολύνουν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τις Αρχές.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ανακριτές οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση των «Cyprus papers», θα καλέσουν τους δύο δημοσιογράφους του δικτύου Αλ Τζαζίρα να έρθουν να καταθέσουν, ενώ γίνονται ενέργειες για να εντοπιστεί ο Βρετανός κτηματομεσίτης και η σύζυγός του, που εμφανίζονται στο βίντεο.

Καταθέσεις θα ληφθούν και από λειτουργούς του ΥΠΕΣ που χειρίζονταν αιτήσεις επενδυτικού προγράμματος για να διαπιστωθεί αν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είχαν επαφές μαζί τους, ενώ φάκελοι θα ζητηθούν και από τον Έφορο Εταιρειών.

Η χθεσινή παραίτηση Δημήτρη Συλλούρη διευκολύνει τις έρευνες, ωστόσο, υπάρχει πολύς δρόμος για να προκύψουν στοιχεία.

Στην Κομισιόν έφτασε έργο εταιρείας Τζιοβάνη

Έργο το οποίο ανεγείρει εταιρεία του τέως βουλευτή, Χριστάκη Τζιοβάνη, το τουριστικό θέρετρο «Sun City» βρίσκεται στο στόχαστρο της Κομισιόν. Εστάλη προειδοποιητική επιστολή για ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επειπτώσεις. Το ξενοδοχείο παραμένει ημιτελές ενώ προγραμματιζόταν να παραδοθεί το 2019. Στην ίδια προστατευόμενη περιοχή Νατούρα πρότειναν στον «πελάτη» του βίντεο να επενδύσει για νέα ανάπτυξη.

Προσωπικό δάνειο €3 εκατ. από δύο φυσικά πρόσωπα

Προσωπικό δάνειο €3 εκατ. από δύο ιδιώτες, τους Demitov Victor και Demitova Nina, έχει δηλώσει στο τελευταίο πόθεν έσχες που υπέβαλε το 2019 ο παραιτηθείς βουλευτής Χριστάκης Τζιοβάνης. Αξιοσημείωτο και το ότι ξέχασε να δηλώσει μερικές εταιρείες του και υπέβαλε συμπληρωματική δήλωση.

Χρυσοφόρα η αποχώρηση Συλλούρη από τη Βουλή

Μόνο κακήν κακώς δεν έφυγε ο Δημήτρης Συλλούρης από τη Βουλή. Αποχωρεί με περίπου €100.000 εφάπαξ (εφάπαξ €185.000 είχε λάβει από την ποηγούμενη θητεία του ως βουλευτής όταν εκλέγηκε Πρόεδρος της Βουλής), ιδιαιτέρα γραμματέα των €3.000, αυτοκίνητο, καύσιμα και σύνταξη €5.100 μηνιαίως.