Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Αδάμος Αδάμου

Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Αδάμος Αδάμου

Σε συναινετική συμφωνία για εκλογή του Αδάμου Αδάμου ως νέου Προέδρου της Βουλής, έφθασε η Σύσκεψη Αρχηγών που παρακάθισε που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μετά και την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη.

Μετά τη σύσκεψη, στην πρώτη του δήλωση ως Πρόεδρος της Βουλής ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα για την στήριξή τους. «Θα είμαι ένας ανεξάρτητος Πρόεδρος της Βουλής όντας μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ. Μας παραμένει σκληρή δουλειά δεδομένης της καταρράκωσης της αξιοπρέπειας της Βουλής με όπλα όσα έχουν γίνει. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτό είχα να πω, μόνο αυτό ξέρω να κάνω. Ευχαριστώ», δήλωσε τέλος ο κ. Αδάμου.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΕΛΑΜ, συμφώνησαν στη λύση του βουλευτή του ΑΚΕΛ ως πρεσβύτερου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ μετά τη σύσκεψη, «ο κ. Αδάμου χαίρει την εκτίμησής μας αλλά δεν απαντήθηκαν δύο ερωτήματα του ΕΛΑΜ που αφορούν στην άμεση δημοσιοποίηση της λίστας Γιωρκάτζη, καθώς και το αίτημα προς το ΑΚΕΛ για αποδέσμευση του κ. Αδάμου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ».

Νωρίτερα, τον Αδάμο Αδάμου είχε προτείνει το ΑΚΕΛ και με την πρόταση συμφώνησε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Οικολόγοι και Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων στήριξαν από χθες τον Αδάμο Αδάμου.

Πηγή: Philenews