Υπουργός Παιδείας: Καθιερώνεται ομάδα υγείας για ιχνηλατήσεις σε κάθε σχολείο (vid)

Υπουργός Παιδείας: Καθιερώνεται ομάδα υγείας για ιχνηλατήσεις σε κάθε σχολείο (vid)

Τρία σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την κατάσταση της πανδημίας στα σχολεία, κατονόμασε ο Υπουργός Παιδείας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται σε σημεία:

Σύσταση προς γονείς για προσοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες
Διευθετήσεις για περισσότερα λεωφορεία
Ομάδα υγείας για τις ιχνηλατήσεις σε κάθε σχολείο
Σε δηλώσεις του κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εξωσχολικές δραστηριότητες και ειδικότερα στις προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων. Παράλληλα, τόνισε τη σημαντικότητα αυστηρής επιτήρησης των μέτρων προστασίας εντός των σχολικών μονάδων, με έμφαση τα διαλείμματα. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζεται όπως ενεργοποιηθεί ένας σχετικός μηχανισμός εποπτείας και ελέγχου.

Όσον αφορά τις συγκοινωνίες, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι γίνονται διευθετήσεις με το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να εξασφαλιστεί πρόσθετος αριθμός λεωφορείων. Στόχος είναι όπως αυξηθούν οι γραμμές διακίνησης ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών εντός των λεωφορείων.

Από σήμερα δημιουργούνται ομάδες υγείας σε κάθε σχολείο, ώστε να επιβοηθείται η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ στο πλάνο του Υπουργείου είναι μια νέα σειρά σεμιναρίων από την Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά για Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ικανοποίηση καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει περιστατικά μετάδοσης εντός των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι αρκετό.