Μπορέλ: Είναι σημαντικό να δούμε εποικοδομητική στάση Τατάρ στο Κυπριακό

Μπορέλ: Είναι σημαντικό να δούμε εποικοδομητική στάση Τατάρ στο Κυπριακό

Το μήνυμα πως μετά την εκλογή Τατάρ στα κατεχόμενα, αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε εποικοδομητική στάση και δεσμευση από τον νέο Τ/Κ ηγέτη στο στόχο να φτάσουμε σε μια συνολική διευθέτηση και επανένωση στην Κύπρο, έστειλαν μέσω κοινής δήλωσης οι Ζοζέπ Μπορέλ και Ελίζα Φερέιρα.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και η Επιτροπής Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ έστειλαν μήνυμα για πλήρη στήριξη της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, και επαναβεβαιώσαν στήριξη σε λύση ΔΔΟ στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφισμάτων 550-789 για την Αμμόχωστο. Όπως αναφέρουν «λύση του Κυπριακού προβλήματος είναι προς όφελος τόσο της Κύπρου όσο και της ΕΕ στο σύνολό της».

«Η ΕΕ δηλώνει την ετοιμότητά της να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην στήριξη μιας τέτοιας διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους εταίρους της περιοχής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ», τονίζουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.