Τριμερής: Kαταδίκη παράνομων ενεργειών Τουρκίας στα Βαρώσια (vid)

Τριμερής: Kαταδίκη παράνομων ενεργειών Τουρκίας στα Βαρώσια (vid)

Το Κυπριακό οι τουρκικές προκλήσεις, η ενεργειακή συνεργασία, το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, περιφερειακά ζητήματα αλλά και η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, ήταν στο επίκεντρο της 8η Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Λευκωσία, στην παρουσία των Προέδρων Κύπρου και Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από την έναρξη της τριμερής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους δυο ηγέτες.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υιοθετηθεί Κοινή Διακήρυξη, μέσα από την οποία θα διατυπώνονται οι κοινές θέσεις Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε μία σειρά από ζητήματα, προκλήσεις και πολιτικές.

«Μας δόθηκε σήμερα η ευκαιρία να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Όπως συχνά έχουμε τονίσει οι τριμερείς συνεργασίας δεν στρέφονται εναντίον κανενός, αλλά προωθούν την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

ΠτΔ- Πρωθυπουργός Ελλάδας//PoR-Prime Min
 

Προηγήθηκαν διμερεις συναντήσεις των δύο ηγετών, ενώ ακολούθησε τριμερής κατ΄ ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών και στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Αιγύπτου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Πηγή: philenews/KYΠΕ