Επίθεση Σαββίδη σε Μιχαηλίδη: Εκστρατεία παραβάσεων-37 απαράδεκτες τοποθετήσεις (vid)

Επίθεση Σαββίδη σε Μιχαηλίδη: Εκστρατεία παραβάσεων-37 απαράδεκτες τοποθετήσεις (vid)

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μετά τον «πόλεμο» ανακοινώσεων που σημειώθηκε το Σάββατο (24/10).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως ούτε ο ίδιος αλλά ούτε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν θα επιτρέψουν την συγκάλυψη οποιασδήποτε ποινικής υπόθεσης.

«Υπενθυμίζω ότι μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ δώσαμε άμεσα οδηγίες για έρευνα στην Αστυνομία και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», είπε .

Πρόσθεσε πως «το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera είναι μια υπόθεση με πολλές νομικές δυσκολίες και πρέπει να γίνει προσεκτικός χειρισμός και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ο κος Σαββίδης ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή να δείξει έμπρακτα το σεβασμό προς το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα και το πρόσωπό του.

«Έγινε προσπάθεια από τον Γενικό Ελεγκτή για αποδόμηση της ερευνητικής επιτροπής, όσο και σ΄εμένα προσωπικά. Παράλληλα προχώρησε 37 απαράδεκτες τοποθετήσεις».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι θα ελεχθούν όλες οι αιτήσεις πολιτογράφησης και πως οποιαδήποτε άλλη έρευνα θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής.

«Θα ενισχύσω τον Γενικό Ελεγκτή στο πλαίσιο των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων», ανέφερε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι απαρχή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στην οποία γινόταν λόγος για διεξαγωγή ελέγχου για την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Στη συνέχεια, εξέδωσε γραπτή δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, στην οποία «καλούσε σε τάξη τον Γενικό Ελεγκτή και την Ελεγκτική Υπηρεσία».