Χριστοδουλίδης: Σε εγρήγορση η Κύπρος για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων (vid)

Χριστοδουλίδης: Σε εγρήγορση η Κύπρος για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων (vid)

Ανησυχία για το ενδεχόμενο εμφάνισης ισλαμιστικών εξτρεμιστικών στοιχείων και στην Κύπρο εξαιτίας των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία υπάρχει και στη Λευκωσία. Οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε γενικότερη εγρήγορση με έμφαση σε γαλλικών συμφερόντων κτίρια και υπηρεσίες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το φαινόμενο προβληματίζει ολόκληρη την Ευρώπη και δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου ηγετών της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το απόγευμα.

«Έχουμε λάβει κάποια μηνύματα ενδεχομένως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ασχοληθεί και με το συγκεκριμένο θέμα. Είναι αρνητικές αυτές οι εξελίξεις. Όλοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Βασικό χαρακτηριστικό της Ευρώπης είναι η πολυπολυτισμικότητα που πρέπει να τη διασφαλίσουμε με απόλυτο σεβασμό στην όποια διαφορετικότητα ή στην όποια διαφορετική προσέγγιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ειδικά μέτρα σε κτίρια και υπηρεσίες γαλλικών συμφερόντων, ιδιαίτερα μετά τα επεισόδια έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία.