Σάββας Αγγελίδης για τις αποκαλύψεις του Al Jazeera: Μπαίνουμε στην πορεία των ερευνών

Σάββας Αγγελίδης για τις αποκαλύψεις του Al Jazeera: Μπαίνουμε στην πορεία των ερευνών

Η πάταξη της διαφθοράς είναι κάτι που απασχολεί συνεχώς τη Νομική Υπηρεσία, είπε σήμερα ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κ. Σάββας Αγγελίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση σε συνεργασία και με τους άλλους θεσμούς, θα αντιμετωπιστεί η διαφθορά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την πάταξη της διαφθοράς, ο κ. Αγγελίδης, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για το βίντεο του Al Jazeera, είπε πως η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεργασία και συντονισμό με την Αστυνομία έτσι ώστε να ενημερώνεται και να παρέχει συμβουλές πάνω σε νομικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται.

Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε πριν λίγες μέρες για το πού βρίσκονται οι έρευνες, καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειες, επισημαίνοντας ότι είναι μια σοβαρή και πολύπλοκη υπόθεση σε ό,τι αφορά τα νομικά ζητήματα και ως εκ τούτου χρειάζεται προσοχή.

«Μπαίνουμε στην πορεία των ερευνών για την αξιολόγηση της υπάρχουσας μαρτυρίας και για περαιτέρω ενέργειες», πρόσθεσε.

 

Σε ερώτηση αν η συζήτηση στη σημερινή συνάντηση αφορούσε ένα γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης της διαφθοράς, ο κ. Αγγελίδης είπε πως αυτό ήταν που απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση και πως η πάταξη της διαφθοράς είναι κάτι που απασχολεί συνεχώς τη Νομική Υπηρεσία, όπως και η αναβάθμιση και η τροποποίηση σχετικών νομοθεσιών, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και σε θέματα διαδικασιών, δικονομίας, αλλά και αδικημάτων.

Σημείωσε επίσης ότι «ως εκ τούτου είναι κάτι το οποίο, σε συνεργασία και με τους άλλους θεσμούς, πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσουμε», και πρόσθεσε ότι η βούληση για πάταξη της διαφθοράς είναι αυτονόητη.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι η Νομική Υπηρεσία λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο των διαδικασιών και αυτό πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν έτσι ώστε να υπάρξουν και καλά αποτελέσματα χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι γίνονται ενέργειες χωρίς να έχουν ουσία.

Ερωτηθείς πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στην υπόθεση των ερευνών για το βίντεο η μη κάθοδος στην Κύπρο των δύο συγκεκριμένων δημοσιογράφων του Al Jazeera, ο κ. Αγγελίδης είπε πως δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα, διότι αποτελεί ένα από τα καταλυτικά σημεία που έχουν σχέση με την εξέλιξη της έρευνας, προσθέτοντας ότι «μας απασχολεί συνεχώς, η Αστυνομία κάνει ότι είναι δυνατόν να εξασφαλίσει σημαντική μαρτυρία».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τον χρόνο που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί για ολοκλήρωση των ερευνών, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι καθήκον να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ενώ «από την άλλη αξιολογούνται πάντοτε τα στοιχεία. Τα δεδομένα διαμορφώνουν τη χρονική περίοδο».