Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Ξεκινά μια νέα εποχή για τα Βαρώσια - Oι Τ/Κ έχουν αδικηθεί

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Ξεκινά μια νέα εποχή για τα Βαρώσια - Oι Τ/Κ έχουν αδικηθεί
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Παρά την βροχή που ξέσπασε την τελευταία ώρα στην περιοχή, ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στο Βαρώσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το πικ νικ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στα κατεχόμενα, παραβρέθηκε στους εορτασμούς με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων  σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του «δήμου» Αμμοχώστου,, του τουρκικού Δήμου Ικονίου και του TOKI.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι – κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικνίκ.

Αρκετός κόσμος υπό βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί λειτουργοί του Τύπου.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι μεταδίδουν ότι η βροχή είναι έντονη και δεν μπορούν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τ/κ ηγέτης. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος. Αμέσως μετά το "πικ-νικ" που έστησαν στην περίκλειστη πόλη ο Ερντογάν δήλωσε ότι "ξεκινά μια νέα εποχή για τα Βαρώσια".

Πρόσθεσε μέλιστα ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα γίνει μέσω της Επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων για επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους κατοίκους. 

«Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον μαζί, χωρίς να ξεχνάμε τον πόνο που έχουμε υποστεί για χάρη της ανεξαρτησίας» πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν και ανέφερε πως τα πολιτικά προβλήματα συνεχίζονται στην Κύπρο, που ξανακέρδισε τη σταθερότητα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, η οποία ακολούθησε "τις αυξημένες επιθέσεις και τα εγκλήματα των Ε/κ|, όπως ισχυρίστηκε.

Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τ/κ «λαού», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν. «Προσπαθήσαμε με καλή πίστη, αλλά η προσπάθεια ενός μέρους από μόνη της δεν αρκεί για να βρεθεί η λύση. Δεν έδωσαν την υποστήριξη που θα έπρεπε να είχαν δώσει στη Βόρεια Κύπρο».

Σήμερα στην Κύπρο, υποστήριξε, «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη» και είπε ότι «μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων βάσει της κυριαρχικής ισότητας». Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ήταν και το αποτέλεσμα των τελευταίων «προεδρικών εκλογών», Δεν ανεχόμαστε πλέον παιχνίδια διπλωματίας, πρόσθεσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του Σενέρ Ελτζίλ, μίλησε για Τ/κ που ζουν στη βόρεια Κύπρο και παραπονούνται  για τον δικό τους «πρόεδρο» στους λεγόμενους διαχειριστές της νότιας Κύπρου, πιστεύοντας ότι θα αποκτήσουν εξουσία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλανώνται.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως θα υπάρξει σταθερότητα και ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, τίσματα «στα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και ελπίζω, κ. πρόεδρε Έρσιν Τατάρ, μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό,  θα είναι ένα βήμα που θα μας φέρει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

Μίλησε επίσης για ένα νέο βήμα λέγοντας «να χτίσουμε ένα νέο προεδρικό σε ένα κατάλληλο μέρος πέντε στρεμμάτων».

Από την πλευρά του ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δήλωσε, "46 χρόνια διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα. Είναι ανάγκη να έρθουν οι νόμιμοι κάτοικοι με βάση τη δική μας επιτροπή ακίνητων περιουσιών. Με τη στήριξη της Τουρκίας και του Ερντογάν αυτό πήρε μπρος και θα γίνει. Οι γείτονές μας στην ελληνοκυπριακή πλευρά μπορούν να έρθουν με τις δικές μας διαδικασίες". 

Πηγή: ΚΥΠΕ